Scrubber Venturi

Scrubber-VenturiScrubber-ul umed Venturi folosește un sistem de canale convergente, urmate de o secțiune divergentă, pentru a accelera și apoi pentru a încetini fluxul de gaze, în timp ce apă sau soluție alcalină ( de obicei [CaOH]2 sau NaOH) este injectată printr-o rețea de duze. Presiunea la injectare este de 80 până la 120 bari.

Soluția alcalină face reacție cu substanțele acide precum HCl, HF și SO2, formând săruri insolubile cu aspect de șlam. Eliminarea acestor săruri se face periodic și se introduc în incinerator.

La trecerea gazelor prin secțiunea divergentă, are loc o cădere de presiune, rezultată în urma trecerii prin partea convergentă, dar este recuperată în proporții mari,și susținută de presiunea generată de arzătoare și de tirajul sistemului. Picăturile de apă, care au o viteză scăzută în comparație cu gazele, au nevoie de un timp mai lung pentru a parcurge ajutajul Venturi. In acest timp la picurii de apă aderă majoritatea particulelor conținute de gaze ( până la 98%).
Pentru un mai buna acuratete a tratamentului, subsecvent Scrubber-ului apa este colectata intr-un rezervor prevazut cu agitator si senzor de pH. In functie de valorile citite de senzor sunt dozate automat substante pana la atingerea unui pH neutru.

Instalație de spălare uscată a gazelor

Instalatie-de-spalare-gazeInstalația de spălare gaze de tip IPPC este proiectată pentru tratarea emisiilor în atmosferă provenite de la incineratoare ce trateaza diferite tipuri de deșeuri. Incineratorul este echipat cu arzător secundar și cameră postcombustie, ca urmare emisiile sunt formate, în mare parte, din gaze acide și particule. Particulele vor fi retinute pe gratarul ceramic. Pentru neutralizarea gazelor este folosit Hidroxidul de Calciu, care este dozat inainte de grătarul ceramic. Dupa ce are loc reacția de neutralizare, acesta este reținut pe grătar și eliminat în timpul ciclurilor de purjare.

Instalația se compune dintr-o rețea de 480 de filtre ceramice.