Filtru presă cu plăci

Filtru presa cu placi.Filtrul presa cu placi este unul dintre cele mai răspândite echipamente utilizate în deshidratare. Acest model de echipament este utilizat frecvent în stațiile de epurare pentru deshidratarea nămolului, în fabricile de bere pentru presarea turtelor, în fabricarea uleuirilor vegetale, etc.

Este un echipament fiabil, cu costuri mici de întreținere și ușor de operat.

Dimensiunea plăcii este cuprinsă între 400 și 1200mm.

Filtru presă cu bandă

Instalatie deshidratare namol cu filtru monobanda.Filtru presa cu bandă este unul dintre cele mai eficiente echipamente utilizate pentru deshidratarea nămolului provenit din stațiile de epurare de dimensiuni medii și mari.

Filtrul presă se compune din 2 unități – unitatea de preîngroșare și unitatea de presare cu bandă. Cantitatea de substanță uscată în sediment este cuprinsă între 18 și 30%, în funcție de natura apei uzate.

Sunt disponibile modele cu capacități cuprinse între 1 și 40 m³/oră. Toate echipamentele sunt construite din oțel inoxidabil.

Îngoșător de Nămol

Ingrosator gravitational de namol.Îngroșător de nămol cu șurub arhimedian. Echipament utilizat pentru preîngroșarea nămolului provenit din stațiile de epurare. De regulă un astfele de echipament precedă un filtru presă sau un decantor centrifugal în scopul atingerii unor grade crescute de deshidratare.

Îngroșătorul de nămol se utilizează și în instalațiile de biogaz pentru a elimina excesul de apă din nămol.

Un astfel de echipament poate oferi un sediment cu un procent de până la 15% SU.

Construcția este integrală din oțel inoxidabil AISI 304

Filtru cu saci

Filtru cu saci Teknofanghi.Filtrul cu saci este echipamentul potrivit pentru deshidratarea nămolului provenit din stațiile de epurare de dimensiuni mici. Nămolul deshidratat poate stinge o concentrație de substanță uscată de până la 30 % în momentul operării și până la 80 % după uscare.

Sistemul include instalație de preparare și dozare polimer, este ultra compact și ușor de operat. Sunt disponibile modele cu 2 până la 12 saci. Cel mai mare model este capabil să deshidrateze până la 20 m³/zi.