Filtre cu autocurățare pentru particule mari

Filtru cu tambur rotativ

Filtru cu tambur rotativ pentru epurarea apelor uzate.Filtru cu tambur rotativ se utilizează în aplicații unde este necesară separarea eficientă a particulelor de dimensiuni mai mari de 0,25 mm. Utilizarea cea mai frecventă este în stațiile de epurare a apelor uzate, unde acest filtru se instalează la admisia apelor în stație.

Materialul solid este reținut pe elementul filtrant rotativ. Din interior este exercitată o spălare continuă, în timp ce raclorul îndepărtează continuu materialul filtrat.

Filtru parabolic

Filtru parabolic cu autocuratare.Filtrul parabolic este întrebuințat oriunde este necesară o separare eficientă a produselor granulare, fibre, materii organice, etc. Separarea se face gravitațional, neexistând posibilitatea colmatării. Construcția filtrului este din oțel inoxidabil AISI 304,

Filtrul este prevăzut cu duze pulverizatoare pentru autocurățare. Opțional poate fi echipat cu motor vibrator sau un mecanism de raclare/periere.

Sunt disponibile versiuni cu o capacitate de la 10 m³/oră la 170 m³/oră, cu interstițiu de filtrare dse la 0,5 mm până la 1,5 mm.

Filtrul parabolic se utilizează în stațiile de epurare industriale sau menajere, industria minieră, agricultură.

Filtru grosier cu autocurățare ROTOSCREEN

filtru grosier cu autocuratareRotoscreen este un filtru grosier pentru utilizarea in stații de epurare și aplicații similare. Filtrul cu autocurățare reține solidele din apă. Acest model de filtru este recomandat acolo unde curgerea este gravitațională, deoarece are rezistență hidraulică foarte mică.

Datorită construcțșiei robuste, filtrul rămâne ferm, indiferent de solidele din influent. Construcția standard include o protecție antiblocare.

Functionarea ROTOSCREEN este intermitentă și este controlată cu ajutorul unui senzor de nivel.

Caracteristici cheie:

 • Filtrare între 1-6 mm
 • Construcție robustp cu bare de 3 mm
 • Capacitate mare și eficiență crecută de reducere a solidelor
 • Ranforsare orizontală
 • Protecție antiblocare rezistentă la abraziune
 • Excecuție impecabilă până la cel mai mic detaliu

Filtru cu plăci perforate MPS

filtru-cu-placi-perforateFiltrul cu plăci perforate MPS beneficiază de un design modern, inovator și a fost proiectat pentru utilizarea în stații de epurare sau alte aplicațiii unde este nevoie de un design robust împreună cu performanță crescută și constantă, precum și costuri mici de exploatare.

Acest model de filtru garantează un consum scăzut de apă pentru spălare și uzură minimă a periilor. Dedsignul unic asigură o performanță constantă și protecție maximă a echipamentelor din aval.

Apa trece prin plăcile perforate, care rețin și elimină solidele. Spre diferență de filtrele tradiționale, sitele din filtru MPS crează o bandă continuă, fără spații care cauzează uzură și cresc costurile de mentenanță.

Sita cu canal MCS

sita-cu-canalSita cu canal MCS este o soluție simplă și compactă, utilizată pentru separarea și managementul solidelor într-o stație de epurare a apeli uzate. Sita cu cana combină trei funcții: separare, spălare și presare. Materialul separat este tocat înainte de a fi eliminat. Aceasta generează un avantaj major în managementul ulterior al acestuia, în special la incinerare.

Apa uzată este filtrată în parte inferioară a echipamentului, printr-o tablă perforată sau o sită Coandă. Un șnec este instalat în interiorul filtrului pentru transportul solidelor în partea superioară, către evacuare. Șnecul este prevăzut cu o perie pentru prevenirea colmatării.

Solidele sunt presate și apa este eliminată până la un grad de 45% SU.

 • Utilizare în stații de epurare de dimensiuni mici
 • Separare, spălare, presare și tocare cu un singur echipament.
 • SU până la 45%
 • Spălare și purjare fără duze
 • Design încapsulat 

Presă de spălare cu șnec SWP

               presa-de-spalare Presa de spălare SWP este utilizată pe scară largă atât în stațiile de epurare de dimensiuni mici cât și în stațiile de epurare de mari dimensiuni.
Utilizarea unei prese de spălare SWP pentru eliminarea materialului fecal și pentru reducerea volumului sedimentului este avantajoasă atât din punct de vedere ecologic cât și economic. Presa SNP se utilizează atât ân stațiile de epurare de dimensiuni mici, cât și ân stații de epurare de dimensiuni mari.
Unitatea este compactă, eficientă și robustă și ușor de exploatat. Sedimentul rezultat are o concentrație ridicată de solide și poate fi incinerat cu ușurință.

Caracteristici cheie:

 • Eliminarea fecalelor din sediment
 • Materia organică solubilă este întoarsă în proces
 • Reducere semnificativă a masei și volumului sedimentului
 • Prevenirea mirosurilor
 • SU de 40-60%
 • Execuție la standarde ridicate

Presă cu șnec XP

presa-cu-snecPresa de deshidratare XP, este formată dintr-un șnec și o unitate de deshidratare. Această combinație înglobează atât transportul cât și deshidratarea într-un singur echipament compact, accesibil și versatil.
Solidele îmbibate sunt sunt transportate de un șnec fără ax către zona de deshidratare. Tamburul realizat din material filtrant de tip Coandă are o rezistență crescută și asigură o deshidratare perfectă. Zona de presare este prevăzută cu o rețea de duze care asigură spălarea acesteia. Turta deshidratată se formează în capul presei, unde solidele sunt presate de ușa pneumatică.
Presa cu șnec XP se utilizează într-o varietate mare de aplicații, cele mai populare fiind: stoarcerea penelor și viscerelor, deshidratarea filtratului provenit de la sitele grosire, etc.

Caracteristici cheie:

 • Transport și deshidratare
 • Compactă și economică
 • Design robust și flexibil
 • Posibilitate de încapsulare
 • Rezistență crecută la uzură