Stație de epurare a fabricii de celuloză și hârtie intslatata la una dintre cele mai importante fabrici de profil

Statia de epurare de la AMBRO Suceava reprezinta o referinta pe plan national si mondial. Statia se compune dintr-o treapta mecanica, fizico-chimica, o treapta biologica si o linie pentru deshidratarea namolului.

Treapta mecanica

Treapta mecanica se compune dintr-un filtru cu autocuratare pentru retinerea materialului grosier. Filtrul este realizat integral din otel inoxidabil.

Treapta fizico-chimica

Instalatia de flotatie cu aer dizolvat este utilajul principal al acestei trepte de epurare. Prepararea si dozarea reactivilor se face automat, in functie de debit, pH.

Treapta biologica

Epurarea biologica cu namol activ beneficiaza de cel mai performant sistem de aerare existent pe plan mondial. Sunt utilizate elemente de control si automatizare profesioniste.

Linia namolului

Instalatia de deshidratare a namolului are ca utilaj principal un decantor centrifugal Pieralisi. Namolul biologic in exces si namolul de flotatie sunt deshidratate pana la SU 25%.

Intreaga statie de epurare este controlata de o instalatie de automatizare cu SCADA si panouri operator cu touchscreen. Softul apartine Aqua D&P Technologies.

Automatizarea proceselor

Statia de epurare beneficiaza de automatizare completa. Fiecare treapta de epurare poate fi controlata local prin intermediul panoului de comanda prevazut cu Touch Screen. De asemenea, intreg procesul se poate urmari si controla prin SCADA.