Floculator tubular

floculator-tubularUtilizarea unui floculator tubular si a tehnologiei de floculare este necesara in majoritatea statiilor de epurare care primesc ape uzate industriale. In acest mod, este crescuta rata de separare a substantelor solide si lichide, in special a grasimilor si uleiurilor.

Instalaţia de floculare  este caracterizată de principiul de curgere în bloc. Floculatorul este prevazut cu zone de dozare chimicale si zone de masurare parametri. Timpul de retenţie este aproape uniform şi energia de amestecare este constantă în secţiunea ţevii. În acest fel toate particulele vor fi supuse aceleiaşi energii de amestecare, în acelaşi interval de timp. Aceasta va duce la obţinerea unui precipitat uniform, cu excelente caracteristici de separare. Energia de amestecare în compartimentul de mixare este aspectul cel mai critic al instalaţiei. În mod obişnuit, un agent de coagulare este dozat în apa reziduală,în racordul de alimentare.Imediat după punctul de dozare este plasată o unitate de amestecare pentru mixarea coagulantului şia apei reziduale.

Coagularea are loc în ţeavă, după unitatea de amestecare. Coagularea constă în destabilizarea materialelor poluante din influent. Are loc formarea de particule fine, care nu sunt ideale pentru separare.Energia de amestecare şi de reacţie în unitatea de amestecare şi în ţeavă rezultă din turbulenţa curgerii. Din acest motiv se dozează un floculant după completarea coagulării. Amestecarea apei şi    floculantului are loc într-o a doua unitate de amestecare.

Creşterea precipitatului are loc în ţeavă, după a doua unitate de amestecare. În acest fel se formează un precipitat uniform, bun pentru separarea din apă.Instalaţia de floculare poate fi  prevazută cu racorduri suplimentare pentru dozarea substanţelor de neutralizare şi pentru măsurarea  pH-ului.

Dozarea chimicalelor se face automat , intregul proces fiind controlat de PLC.